Den spirande grönskan!

Jag som inte har speciellt gröna fingrar (än så länge i alla fall) måste ju faktiskt få vara lite stolt och skryta lite grann när jag faktiskt lyckas riktigt bra med ett par växter här hemma. Denna fantastiskt fina och sprudlande perlargon (jaja, jag vet att pelargoner inte är speciellt avancerade blommor att ha med och göra) Köpte jag förra våren och planterade i en blomlåda på min balkong. Sedan planterade jag om den i en annan kruka och flyttade in den när hösten kom. Jag har alltså hållt denna vid liv över hela långa vintern och fått den att börja blomma så här tjusigt igen(!). Det kanske är en baggis egentligen men jag är faktiskt himla stolt.
 
 
Sedan har vi min mäktiga doftpelargon som även brukar kallas Dr. Westerlunds hälsoblomma, den fick jag av min faster med familj när jag fyllde år i höstas. Även den har jag lyckats hålla vid liv över vintern, även om den varit riktigt ledsen och slokat himla mycket till och från. Speciellt nu när den starka eftermiddagssolen börjat lysa in genom vardagsrumsfönstet, då var den väldigt nära att stryka med men så flyttade jag in den i sovrummet där den får lite mildare morgonsol istället. Då sade det poff så blev bladen spretiga och fina igen och sedan dess har den verkligen exploderat i höjd, snart täcker den hela sovrumsfönstret! Nu i helgen fick sig Dr. Westerlund även en välförtjänt omplantering i en större kruka, så nu kan han växa ännu mer om han vill. Måste skaffa längre blompinnar bara..
 
Lite halvtaskig bild i motljus men det såg så fult ut att vika för persinennerna helt så det fick bli som det blev.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Viktorias Hem-ligheter

En inredningstokig, pysselgalning, loppisfantast, crazy cat lady och obotlig temissbrukare som delar med sig av sina tankar och hem-ligheter. ;)

RSS 2.0