Min blå diamant.

Han fick ju vara med lite då och då i gamla bloggen (http://massapyssel.blogg.se) men nu är det hög tid att han ska få synas här också. Så nu tänkte jag ta och presentera katten som bor hemma hos oss varit en del av vår lilla "familj" i snart ett år.
 
 
Vi hade redan innan planer på att bli kattägare (jag har ju haft katter omkring mig hela livet så jag höll ju på att förgås av kattgosbrist efter det att jag flyttat hemifrån) men så ligger det ju till så att vi bor i lägenhet och vi ville inte ta hit vilken katt som helst utan det skulle såklart vara en katt som inte mår dåligt av att bo i lägenhet. En ragdoll kändes som den perfekta innekatten och vi hade kikat omkring efter olika uppfödare men i juni förra året så stötte vi på en annons om en ragdollhane på 6 vårar som behövde ett nytt hem. Efter massa mejlkontakt med ägaren så åkte vi och hälsade på katten som de kallade Ragge. Det var kärlek vid första ögonkastet när vi såg in i de klarblå ögonen och vi bestämde oss ganska snabbt för att vårt hem skulle få bli hans nya.
 
 
Med katten fick vi en pärm full av papper, han är ju trots allt en tjusig raskisse. ;) Där såg vi att hans riktiga namn var Blue Diamond, väldigt passande såklart med hans fantastiska ögon. Vi tyckte att Ragge (som de förra ägarna kallade honom) inte riktigt passade på honom så vi lekte lite med hans fullständiga namn och kom fram till att vi skulle kalla honom Dajm. Diamond - Dajm. Jocke insisterar på att skriva "Daim" men jag som gillar att stava lite konsigt (som att jag stavar mitt smeknamn Vikky med kk) har bestämt att det ska stavas med j. 
 
 
Det tog inte mer än några dagar förrän han hade gjort sig hemmastadd hos oss och utnämnt sig själv till konung och mig och Jocke till hans undersåtar. Men det är väl så hierarkin ska se ut? ;)
 
 
Dajm är en lat kisse i sina bästa år som allra helst äter havets läckerheter, så som räkor och tonfisk. Han är lite konstig som rynkar på nosen åt alla sorters mjölkprodukter, varken mjölk, grädde eller ost tycker han om. Han är väldigt pratglad av sig, speciellt när man befinner sig i köket, då påminner han en mest hela tiden om att han vill ha mera mat. Han är inte världens knäigaste katt men när han är på riktigt goshumör så kan han skutta upp i knät eller lägga sig på ens mage. Men som sagt, allt måste ske på hans villkor. Dammsugaren är världens läskigaste manick och så fort den åker fram så tar katten till flykt under soffan eller sängen. Han hårar massor. Seriöst, hur kan en katt håra så mycket och inte bli flintis? Som tur är tycker han att det är ganska skönt att bli borstad.
 
 
Plus, han tycker mycket om att ligga i jättekonstiga ställningarHär kommer några expempel:
 
 
 
 
Så, det var lite om katten i mitt liv. Vi är oändligt glada över att vi fick chansen att ge honom ett nytt hem och nu går det inte att tänka sig en vardag utan hårbollen.
 
 
Mjaau!


Kommentarer
Pleu

Tips: En furminator! Om ni inte har en sån borste så borde ni fundera på att införskaffa en. Den kostar en del och det känns som en töntig grej innan man har provat den men jäklar i min lilla låda vad bra den är! Den skär liksom bort håret som kommer att falla av innan det gör det så katten hårar mycket mindre! Det är verkligen som ett mirakel, jag borstade bort hur mycket hår som helst från Kamo som är mästare på att håra ned allt och sen hårade han nästan inte alls på en hel vecka. Tyvärr var det en låneborste, men jag hoppas att få en egen när jag fyller så jag kan borsta honom oftare och slippa att allt i mitt hem är täckt av päls. :P

Svar: Jag kikade på en furminator tidigare efter det att du hade instagrammat om den. ;) Den verkar dock lämpa sig bättre för korthåriga katter men Anna Skog tipsade om en liknande borste som heter Mars Coat King som också skär av överflödigt hår som annars skulle hamna överallt, men den skulle lämpa sig bättre för långhåriga. Har införskaffat en sån nu och den funkar riktigt bra, även om inte Dajm är överdrivet förtjust i den. ;)
Viktoria

2013-05-27 @ 18:02:29
URL: http://pleu.blogg.se
Anonym

Hej, jag läste på din gamla blogg att du jobbat på kraekkja för några år sen. Jag kanske ska göra det men jag ville fråga lite saker först, alltså hur är det där, är de kallt även på sommaren och vad gör man på sin fritid? Hur är de som jobbar där? Får man ledigt mer än två dagar i rad någon gång? Tyckte du att det va bra att jobba där? Maila mig gärna med svar :) tack

Svar: Har mailat dig nu, hoppas det ger svar på dina funderingar. :)
Viktoria

2013-05-28 @ 18:33:09
Anonym

Ja just det min mail också haha linda_grevillius@hotmail.com

2013-05-28 @ 18:34:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Viktorias Hem-ligheter

En inredningstokig, pysselgalning, loppisfantast, crazy cat lady och obotlig temissbrukare som delar med sig av sina tankar och hem-ligheter. ;)

RSS 2.0