Min blå diamant.

Han fick ju vara med lite då och då i gamla bloggen (http://massapyssel.blogg.se) men nu är det hög tid att han ska få synas här också. Så nu tänkte jag ta och presentera katten som bor hemma hos oss varit en del av vår lilla "familj" i snart ett år.
 
 
Vi hade redan innan planer på att bli kattägare (jag har ju haft katter omkring mig hela livet så jag höll ju på att förgås av kattgosbrist efter det att jag flyttat hemifrån) men så ligger det ju till så att vi bor i lägenhet och vi ville inte ta hit vilken katt som helst utan det skulle såklart vara en katt som inte mår dåligt av att bo i lägenhet. En ragdoll kändes som den perfekta innekatten och vi hade kikat omkring efter olika uppfödare men i juni förra året så stötte vi på en annons om en ragdollhane på 6 vårar som behövde ett nytt hem. Efter massa mejlkontakt med ägaren så åkte vi och hälsade på katten som de kallade Ragge. Det var kärlek vid första ögonkastet när vi såg in i de klarblå ögonen och vi bestämde oss ganska snabbt för att vårt hem skulle få bli hans nya.
 
 
Med katten fick vi en pärm full av papper, han är ju trots allt en tjusig raskisse. ;) Där såg vi att hans riktiga namn var Blue Diamond, väldigt passande såklart med hans fantastiska ögon. Vi tyckte att Ragge (som de förra ägarna kallade honom) inte riktigt passade på honom så vi lekte lite med hans fullständiga namn och kom fram till att vi skulle kalla honom Dajm. Diamond - Dajm. Jocke insisterar på att skriva "Daim" men jag som gillar att stava lite konsigt (som att jag stavar mitt smeknamn Vikky med kk) har bestämt att det ska stavas med j. 
 
 
Det tog inte mer än några dagar förrän han hade gjort sig hemmastadd hos oss och utnämnt sig själv till konung och mig och Jocke till hans undersåtar. Men det är väl så hierarkin ska se ut? ;)
 
 
Dajm är en lat kisse i sina bästa år som allra helst äter havets läckerheter, så som räkor och tonfisk. Han är lite konstig som rynkar på nosen åt alla sorters mjölkprodukter, varken mjölk, grädde eller ost tycker han om. Han är väldigt pratglad av sig, speciellt när man befinner sig i köket, då påminner han en mest hela tiden om att han vill ha mera mat. Han är inte världens knäigaste katt men när han är på riktigt goshumör så kan han skutta upp i knät eller lägga sig på ens mage. Men som sagt, allt måste ske på hans villkor. Dammsugaren är världens läskigaste manick och så fort den åker fram så tar katten till flykt under soffan eller sängen. Han hårar massor. Seriöst, hur kan en katt håra så mycket och inte bli flintis? Som tur är tycker han att det är ganska skönt att bli borstad.
 
 
Plus, han tycker mycket om att ligga i jättekonstiga ställningarHär kommer några expempel:
 
 
 
 
Så, det var lite om katten i mitt liv. Vi är oändligt glada över att vi fick chansen att ge honom ett nytt hem och nu går det inte att tänka sig en vardag utan hårbollen.
 
 
Mjaau!

I huvudet på Gunde Svan!

Här kommer en liten avstickare från de annars rådande ämnena inredning och pyssel här på bloggen. ;)
 
Gunde Svan ska hålla i ett nytt program på TV 4, I huvudet på Gunde Svan, där han kommer att utmana svenska världsstjärnor i olika idrotter. Gunde startar på hemmaplan med att utmana dalmasen Tony Rickardsson på speesway. Så fort jag hörde att detta skulle äga rum samtidigt som Masarna har sin första hemmamatch på brovallen så bestämde jag att detta skulle jag se.
 
Jag var ju nämligen lite av en speedwaynörd under tonåren, hur många gånger har man inte hängt där utanför depån och spanat in speedwaygrabbar liksom? Hihi. Anywho, jag var där på "Tony's final lap" för flera år sedan och fällde en tår när legenden skulle tacka för sig, därför kunde jag ju för allt i världen inte missa när Tony skulle göra come back på hojen i torsdags! Däremot blev det inte så mycket spanade efter speedwaypöjksen den här gången eftersom jag tog sambon under armen och släpade med honom dit. ;)
 
Tonys hoj tillbaka i brovallen!
 
De båda dalmasarna känner på banan.
 
Hela laget samlat, en fröjd över att se Tony med dem igen och Gunde med förståss.
 
Och här har vi honom, lika grym som när han slutade!
 
Gunde skötte sig ju finemang..
 
..men han slog ju såklart inte Tony som har sex världsmästartitlar bakom sig, här är strax innan Tony varvar Gunde ;)
 
Tony tackar för sig ännu än gång.
 
Sedan var det dags för Masarna att möta Örnarna.
 
Dessvärre förlorade vi den matchen men kvällen var helt fantastisk i vilket fall som helst!

Sovrummes olika vinklar och vrår

Vårat sovrum har inte riktigt känts färdigt - förrän nu. Som jag visade er redan i förra veckan så har ju mitt gamla sybordsunderrede fått sällskap av en antik trälår istället för en bordsskiva. Den har nu fått ta mitt gamla nattduksbords plats vid huvudändan på sängen och agerar nu sängbord åt mig och jag är mycket nöjder.
 
 
 
Vackert hantverk.
 
 
 
Sedan passade vi även på att sätta upp den lilla hyllan med spegel som jag köpte på Silvergruvans antikbod här i Sala för ganska länge sedan. Söt va? Har verkligen längtat efter att få sätta upp den men inte varit helt hundra på var den skulle sitta - förrän nu.

 
Tamburmajoren som jag målade i snyggaste ljusgröna färgen har fått byta hörn. Först stod den och trängdes med sybordsunderredet i hörnet som syns på första bilden men nu har den fått flytta ner till ena hörnet vid fönstret. Där stod tidigare min fina damejeanne (på bilden nedan) som tyvärr har fått flytta ner i förrådet. Tamburmajoren är mer praktisk än damejeannen så den fick vinna den här gången.
 
 
När vi bor på flera kvadratmeter än femtiosju så lovar jag att du ska få en hedersplats igen, fina du.
 
 
Jockes snuttekanin och min snuttenalle (som heter Kissen) har fått en tron att sitta på, beståendes av gamla resväskan och hattasken.
 
 
För att citera Ernst Kirchsteiger; "När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mycket mer för en inredare att göra där." Nåväl, Dajm sover inte här men han är kronan på verket i vilket fall som helst. ;)
 
 
Påfågelfjädrarna behövde inte flytta med damejeannen ner i förrådet utan de stack jag fast bakom spegeln istället.
 
 
 
När Jockes dykarklubb skulle byta lokal så fick jag sex stycken sånna här megafina gamla glasflöten. De hänger som vackra smycken, tre om tre, på varsin sida om frönstret.
 
Det var mitt sovrum det! Det är intressat hur jag har blandat hejvilt med olika stilar i de olika rummen i lägenheten. Sovrummet till exempel, är ju lantligt och riktigt romantiskt*, medan köket domineras av pasteller, retro och med 50/60-talsreklam som pryder väggarna. Vardagsrummet däremot, är lite svårt att stilbestämma, det är liksom en blandning av antikt, retro och nytt, där har jag tagit det jag gillar, saker som jag vill ska stå framme och grupperat dem i olika stilleben så att de ska passa ihop på något vänster. Jag får ta och visa lite fler helhelts bilder från kök och vardagsrum senare så får ni ser vad jag menar. ;)
 
* Jag tänker inte säga shabby chic för jag haatar det uttrycket, med alla låtsasgammla, nytillverkade och vitmålade prylar med tillpiffade skavda hörn och kanter för för att få fejkpatina, nej, saker som ser gamla ut ska vara gamla, ha åldrats och fått sin patina genom användning. Men ja, jag vet att min helfigursspegel är sådär låtsaspatinerad men den köpte jag för att den var så jäkla snygg och jag fick betala typ halva priset för den, men som alla vet så är det ju undantagen som bekräftar regeln. ;)

Grönt och skönt på ballen ;)

Igår for jag och mamma iväg till en handelsträdgård utanför stan för att shoppa lite sommar. Jag fick med mig två tomatplantor, två pelargoner och tre njurvindor hem. Såhär fint blev det när de hamnade i ny jord på balkongen (mindre fint blev det under mina naglar ;)).

Bara ett år senare..

Andra maj var det ett år sedan jag och Jocke flyttade in i vår lägenhet. Nästan lika länge har mitt fina underrede till ett gammalt Singer-symaskinsbord stått i sovrummet och samlat damm, fast utan en bordsskiva att samla något damm på. Men nu så! Nu har jag äntligen hittat en värdig skiva, som faktiskt inte är någon skiva utan en mycket gammal trälår som säkert har 100-200 år på nacken.

Vips så fick jag ett kreativt sängbord (precis som jag ville ha, fast bättre) med förvaring och ett sminkbord i ett! Det är dock ganska mycket högre än mitt gamla sängbord men hittills sköter det sitt jobb som väldigt bra. Jag behöver till exempel inte längre riskera att knuffa över kuddarna på sängbordet och välta omkull allting i sömnen som jag gjort x antal gånger innan.

Jag tänkte vänta med att visa bordet tills sovrummet är ordentligt städat och så att jag kan ge er en titt på hela rummet på en gång. Men jag blir ju så ivrig att visa något som jag är nöjd med så det får bli en instagrambild så länge.

 

Och lite skrivbordsidéer..

Både jag och Jocke börjar även tröttna på våra trista IKEA-skrivbord (Micke) som vi köpte begagnade när vi flyttade ihop för snart två år sedan. Då behövde vi två skrivbord snabbt och hade inte mycket pengar att röra oss med så det var det bästa vi kunde hitta just då. Men nu börjar vi fnula lite på att försöka sälja dessa igen och bygga ihop ett skrivbord själva, så som vi vill ha det.
 
Vi tänker oss att man kan ta köpa en bänkskiva i ek (à la köksbänksskiva) som man kan låta vila på en träbock på ena sidan och en hurts (för att få lite förvaringsmöjlighet också) på andra sidan. Och sätta upp min fina stringhylla (som just nu ligger och dammar i förrådet) på väggen ovanför. Jag har gjort en liten så kallad moodboard som beskriver lite hur jag tänker.
 

Kan det bli något måntro?
 
Antagligen bättre än dessa skrivbord i alla fall (bilden är från förra lägenheten)

Sängbordsinspiration!

Jag har gått och blivit lite trött på våra nuvarande sängbord, de är så fruktansvärt ordinära. De är sängbord, helt enkelt. Jag vill ha en kreativ lösning istället, jag vill hitta något som från början kanske varit menat för något helt annat men som jag kan göra om och ge nytt liv åt.
 
En gammal äppellåda till exempel. Jag tänker mig typ såhär som på bilden nedan fast med lådan på högkant och INTE vitmålad utan istället att man behåller den vackra patinan som gamla trälådor oftast har. Det är nästan så att det är skandal att måla över det ju. Det skulle bli helt perfekt tror jag. Man kan förvara böckerna och tidningarna som man läser för tillfället innuti lådan och uppepå kan man lägga en fin virkad duk och ställa en lampa på, eller något. Ska nog åka hem till mamma och pappa i Lungbo snart och rota fram några gamla lådor bland allt bråte!
 
(klicka på bilden för att komma till källan)

Loppisutflykt med de bästa!

På förmiddagen idag for jag, Jocke, Anna och Martin iväg till Heby för att gå på loppis. En riktigt stor sådan och redan en kvart efter att den öppnat var det knökfullt med bilar och folk. Det var bara att tränga sig in för att titta, rota och klämma på alla fina, fula och knasiga prylar.
 
 
Redan vid ett av de första borden så fann jag denna underbara lilla väckarklocka från Junghans i den perfekta turkosa färgen. sextio pengar ville hon ha för den men jag gick vidare och kikade vid resten av borden innan jag bestämde mig. Hela tiden hörde jag den lilla klockan ticka i bakhuvudet och när jag såg att den fortfarande stod kvar när jag ögnat igenom allt annat så slog jag till. När jag kommit hem såg jag att den till och med har självlysande siffor, tjusigt värre liksom.
 
 
Som vanligt när man går på loppisar brukar man komma hem med ett par tillskott till vinylsamlingen och denna loppis var inget undantag. Tre skivor fick följa med hem; denna underbara Sweet-platta med många fina låtar, en Abba och slutligen soundtrack-skivan till Saturday Night Fever. För struntsummor som en guldpeng eller en selma Lagerlöf, som hittat.

Vårbruk!

Igår efter att jag städat färdigt på jobbet for jag hem till Lungbo för att sätta mig i traktorn och hjälpa fadern med harvningen. Det var förra våren som pappa skolade in mig i konsten att harva och efter ungefär en halvtimmes undervisning tyckte han att jag skulle klara mig på egen hand. Så där blev jag lämnad på åkern med traktor och harv och fick klara mig bäst jag kunde, men det gick det också!
 
Nu är vårbruket igång för fullt igen och såhär såg det ut genom min istagram.
 
 
Jag tycker minsann att det känns i hela kroppen att det är bondeblod och inget annat som rinner genom mina ådror när jag skumpar omrking i traktorn och njuter, för det är allt bra härligt. Rofullt liksom.

Den spirande grönskan!

Jag som inte har speciellt gröna fingrar (än så länge i alla fall) måste ju faktiskt få vara lite stolt och skryta lite grann när jag faktiskt lyckas riktigt bra med ett par växter här hemma. Denna fantastiskt fina och sprudlande perlargon (jaja, jag vet att pelargoner inte är speciellt avancerade blommor att ha med och göra) Köpte jag förra våren och planterade i en blomlåda på min balkong. Sedan planterade jag om den i en annan kruka och flyttade in den när hösten kom. Jag har alltså hållt denna vid liv över hela långa vintern och fått den att börja blomma så här tjusigt igen(!). Det kanske är en baggis egentligen men jag är faktiskt himla stolt.
 
 
Sedan har vi min mäktiga doftpelargon som även brukar kallas Dr. Westerlunds hälsoblomma, den fick jag av min faster med familj när jag fyllde år i höstas. Även den har jag lyckats hålla vid liv över vintern, även om den varit riktigt ledsen och slokat himla mycket till och från. Speciellt nu när den starka eftermiddagssolen börjat lysa in genom vardagsrumsfönstet, då var den väldigt nära att stryka med men så flyttade jag in den i sovrummet där den får lite mildare morgonsol istället. Då sade det poff så blev bladen spretiga och fina igen och sedan dess har den verkligen exploderat i höjd, snart täcker den hela sovrumsfönstret! Nu i helgen fick sig Dr. Westerlund även en välförtjänt omplantering i en större kruka, så nu kan han växa ännu mer om han vill. Måste skaffa längre blompinnar bara..
 
Lite halvtaskig bild i motljus men det såg så fult ut att vika för persinennerna helt så det fick bli som det blev.
 

Jomenvisst, glasögon it is!

Har känt ett tag nu att jag ser lite halvtaskigt när jag ska läsa en liten text på tv:n och lite sånt. I förra veckan gjorde jag slag i saken och gick in till en optiker för att göra en sån där gratis snabbkoll och den visade ju att jag var lite närsynt. Så jag bokade tid för ordentlig undersökning och började på allvar att förbereda mig mentalt på att jag skulle bli "glasögonorm". Idag var stunden för undersökningen kommen och ja, jag blir med glasögon, närsynt på båda ögonen och lite sämre på det vänstra ögat.
 
Testade typ ett tjugotal olika glajjer och fick fram tre finalister som jag lånade med hem. Mitt problem är att jag har en så pluttig näsa så att alla bågarna var lite för stora vid näsan. Men vad tycks? Åsikter och tips mottages tacksamt. :)
 

Underbara första maj!

Jag drog på mig promenaddojjorna och tog mig en lång och rask promenix ute i det fantastiska vädret. Doften från gårdagens brasor låg kvar i luften och solen värmde så skönt att jackan fick åka av och knytas runt höften istället. När jag gick igenom ett skogsparti så fick jag beskåda enorma hav av blåklockor som ute i backarna stod, neg och sade att "nu är det vår". Precis allting kändes så himla vårigt att jag höll på att spricka, jag ville göra som Ronja, fylla lungorna luft och släppa ut ett hejdundrande vårskrik.
 
Det kunde liksom inte vara någon annan dag på året än första maj kände jag.
 

Viktorias Hem-ligheter

En inredningstokig, pysselgalning, loppisfantast, crazy cat lady och obotlig temissbrukare som delar med sig av sina tankar och hem-ligheter. ;)

RSS 2.0