Förvaring när den är som finast.

Här kommer mina "nya" favoriter i förvaringsväg här hemma. Gamla resväskor och hattaskar är ju hur snygga som helst och speciellt att stapla på varandra. De får gärna stå framme och agera godis för ögat och dessutom rymmer de massor!
 
 
Sedan har vi Kakburken med stort K. Precis en sån här burk har stått högt upp på min önskelista länge, länge. Men nu behöver jag inte längre deggla över bilder på dessa burkar hos andra retrogalna bloggare, för nu kan jag dreggla över den här som står i mitt eget fönster. Att den dessutom har stått i skafferiet hemma hos min älskade och saknade mormor gör den hundratusen gånger finare och mer värdefull i mina ögon.
 

I målartag!

Åh, det är så himlans fint väder idag och man bara njuter av solen när den värmer i ansiktet. Nu när det har börjat bli varmt och skönt utomhus har pyssel- och framförallt målarinspirationen börjat sprudla. Nu kan man liksom sitta ute på balkongen och måla om möbler och gå lös med sprayfärg på lite allt möjligt, väldans skojsigt.
 
Inne i sovrummet har Jocke en gammal pinnstol som han lägger kläder på och här om dagen slog det mig att jag kanske skulle måla den i samma färg som tamburmajoren. Den matta ljusgröna färgen blev ju så himla perfekt mot våra gröna tapeter i sovrummet. Dessutom kommer det se mer enhetligt ut att ha två möbler i samma udda, lite oväntad färg, istället för bara en. De kommer liksom binda ihop inredningen i rummet.
 
Så idag har jag suttit ute på balkongen i det sköna vädret och grundmålat stolen. Dock är det ganska tråkigt att grundmåla tycker jag, för då får man liksom ingen klar bild av reslutatet men i helgen ska jag allt pensla på den riktiga färgen, det blir mycket roligare det!
 
Såhär ser stolen ut just nu och sen ska den få en omgång av färgen till höger. Blir nog hur bra som helst, älskar riktigt matta färger på möbler.
 
Och när jag var färdig med målandet tog jag en stoor kopp med mitt favoritte (choklad/chili) i eftermiddagssolen, inte så tokigt.

En liten fågel har boat in sig

Jag är väldigt kluven till vad jag tycker om uppstoppade djur, jakttroféer och så vidare i inredning. Jag gillar jaktstugekänslan som skinn, fällar och troféer kan bidra till, det känns mysigt och ombonat men till en viss gräns förstås, kliver man över gränsen kan det ju istället kännas makabert.
 
Själv har jag en fårskinnsfäll i soffan och en annan på en sittpuff, ganska lagom tycker jag. Men jag har aldrig tänkt att jag någonsin skulle äga ett uppstoppat djur, för det känns väl lite sådär på gränsen liksom. Men så kom mamma över med den här lilla rovfågeln som stått hos min mormor i all evinnerlighet och skulle slängas ifall jag inte ville ha den. Då kände jag att hen måste faktiskt få flytta in till oss.
 
 
 
Dammig och sliten med huvudet på sniskan och vingar som hålls upp av knappnålar, men trots allt är väl hen ganska charmig ändå?
 
 

Hakat på washitrenden!

I pysselvärlden har det ju snackats ett bra tag om den omåttligt populära washitejpen som man kan göra ofantligt mycket med och nu har jag äntligen provat på att pyssla lite med den japanska papperstejpen. Måste ju se what the fuzz is all about liksom. Så jag gick lös med washitejpen och dymon på en konservburk som jag även målade invändigt och vips så hade jag ett piffigt pennställ, för pennor å sånt. Det var ju verkligen busenkelt och himla kul faktiskt.
 
Så vad drar jag för slutsats av detta? Jo, jag kommer definitivt att pimpa flera pryttlar med den omtalade tejpen.
 

Kurs i hufvudstaden!

Sitter på ett väldigt försenat tåg på väg ifrån Sthlm just nu, skulle ha varit i Sala för tjugofem minuter sedan och vi har inte ens kommit till Uppsala ännu. Vi har redan väntat på fyra tåg som skulle ta sig från Uppsala innan vi kunde rulla in och nyss sa de i högtalarna att vi måste vänta på ytterligare tre jäkla tåg. Kul. Ännu roligare att ha en megasnorig snubbe med dålig andedräkt bredvid, en gubbe bakom som inte gör annat än klaga högljutt och en annan gubbe tvärs över gången som gång på gång harklar sig väldigt ljudligt.

Anywho, jag har varit på kurs på jättemysiga Freys hotell i Sthlm idag. Dog en smula över den fina inredningen och de gigantiska härliga tekopparna. Jag har hunnit med att sörpla i mig över två liter te under dessa åtta timmar. Dessutom hade de skålar som hela tiden var proppfyllda med djungelvrålklubbor och lakritsälskaren i mig hoppade lyckoskutt! Plockade även med mig tre klubbor att ha som färdkost på tåget och det är jag glad över nu, fast de har såklart redan tagit slut.. ;)

Här kommer ett par bilder på den fina inredningen. Det var typ fällar och skinn överallt, rustika bord och väggar fyllda med udda porslinsfat och andra tjusigheter.

Lövbacken

När IKEA i slutet av förra året gick ut med att bordet Lövet från 50-talet skulle nyproduceras i en väldigt begränsad upplaga under namnet Lövbaken och endast säljas i Älmhult grät jag en skvätt inombords. Varför skulle det vara så himla många mil till Älmhult för?! Men när jag för ett par månader sedan var på IKEA i Västerås och handlade med mamma så stod plötsligt det lilla fina lövformade bordet där framför mig, med en skylt ovanför som sade att de, utöver butiken i Älmhult även säljer ett antal bord på butiken i Västerås. Aldrig har väl vägen mot "ta-själv-lagret" varit så lång som då, men där låg de fint på en hög i sina kartonger och väntade när jag kom fram. Behöver jag säga att jag inte tvekade en sekund innan jag ryckte åt mig ett paket?
 
 
Är det inte ett fantastiskt litet bord så säg? :D
 

Dessvärre får bordet ligga kvar i sin kartong ett tag till då vi inte har plats för den i lägenheten just nu. Men destå roligare blir det när det väl är dags att plocka fram och montera ihop bordet, den som väntar på något gott...

Aldrig för många kuddar?

Kuddar, eller snarare kuddfodral är väl något man aldrig kan få för mycket av, tycker jag. Men sambon min har som vanligt lite andra åsikter, han tycker det är alldeles lagom med två kuddar i soffan. Pffft, säger jag! Många kuddar = en mysig soffa. Punkt. Men med mitt köpförbud och allt får jag väl för tillfället nöja mig med att sitta och sukta efter bland annat dessa fina som mer än gärna får flytta in i min soffa om de vill:
 
 
De tre översta kuddarna är från H&M Home, den rutiga är en nyhet i Stockholm-serien från IKEA, den blommiga och de två i det högra nedre hörnet är från Ellos.

Jag ♥ griffelfärg!

Alltså, man måste ju bara älska griffeltavlefärg. Förutom att sjävla färgen, den matta svarta, är riktigt snygg så finns det ju så sjukt mycket roligt man kan hitta på med den. Och när man sedan målat något med griffelfärg går det ju alltid att variera det man skriver/ritar på, eftersom det bara är att ta en trasa och sudda och göra nytt! Jag har ett par gamla vaser från IKEA som var blåa tidigare, men som jag aldrig haft framme i denna lägenhet eftersom färgerna har varit fel. Men så målade jag på med griffelfärg och nu utgör det tillsammans med ett par ljusslyktor, min Vänner-box och ett horn, ett fint svart-vitt stilleben i bokhyllan.
 
När jag skrev texten "Always stick together" på vaserna så syftade jag på att vaserna liksom passar i varandra och hör ihop, sedan hamade de bredvid Vänner-boxen för att de såg snyggast ut där. Jag tänkte inte alls på att boxen gav texten en extra betydelse men så såg jag att det står ju faktiskt "F.R.I.E.N.D.S always stick together". ;)

Ännu mera fyndlycka!

Min kära sambo börjar få spunk på mig gällandes mina inköp och egentligen har jag ett så kallat "köpförbud" som trädde i kraft strax innan årsskiftet (som han beslutade, helt utan mitt samtycke förstås). MEN, två megafynd som de jag gjorde igår, hade jag omöjligt kunnat gå förbi utan att jag sedan hade gått och sörjt i månader efteråt. Så det fanns egentligen inte några andra alternativ än att slå till, för mån om mitt eget välmåeende som jag är, så undviker jag helst att behöva sörja.
 
Dessa två underbaringar är vad jag talar om!
 
Den vrålsnygga hattasken som jag glatt betalade 75 pengar för! Rymmer hur många mössor och vantar som helst, så den är ju himla praktisk och långt ifrån onödig egentligen. ^^
 
Och denna fantastiska stallykta som ser ut att ha många herrans år på nacken blev min för en femtiolapp. Den är mycket snyggare än på bild och jag blev överförtjust i den perfekta patinan. Dock får man öppna den väldigt varsamt då locket är ganska illa medfaret.
 
Men jag måste faktiskt ge mig själv lite cred för jag har bättrat mig avsevärt på köpfronten och har dessutom börjat rensa ut lite saker här hemma och sålt. Jag inser ju själv vilka begränsningar man har när man bor i en tvåa på 57 kvadrat.
 
Ack, om man ändå hade ett hus!
 
Uppdatering: Angående lyktans ålder så har jag googlat lite och fått fram bilder på minst fem stycken lyktor som var slåeende lika min på olika auktionssidor, som alla var 1800-talet, vilket man då borde kunna anta att även denna är.

Traderafynd!

Tänkte passa på och visa mitt senaste och kanske finaste fynd som jag gjort på tradera. Det är en kammarljusstake i mässing med en liten infattad skål i pärlemor, den har detaljer som ser ut som små bär och blomsterkransar och även två ormar som slingrar sig upp i en spiral från handtaget. Jag kan vara ute och cykla men alla dessa detaljer känns väldigt mycket som jugend och sekelskifte 1800/1900. Måste se till att luska fram ifall jag har rätt i min gissning eller inte.

 

Varför kommer aldrig antikrundan till Sala för? Gör det och kommer stå där och köa i arla morgonstund!

 

 
 

Tjusig va? :)

Headern

Faktum är att det finns en liten historia att berätta bakom min header här på nya bloggen. Det är ju så att jag läser en fotokurs just nu som heter visuell kommunikation, som kort och gott handlar om att kommunicera med bild. Första inlämningsuppgiften i kursen var att man skulle ta en bild som beskriver vad hemmet betyder för en själv och få med vad för känslor som man har kopplade till sitt hem. Tillsammans med bilden skulle man även lämna in en dokumentation som beskriver vad man har gjort, varför och vad ens val av komposition och rekvisita bidrar till för känsla och så vidare. Denna uppgift var riktigt rolig och passade mig ypperligt, jag menar, jag skulle liksom få plåta arrangerade inredningsbilder för tusan! Och som ni kanske har förstått vid det här laget så var det alltså bilden som nu även agerar header som jag lämnade in - och fått godkänt på!
 
Jag tänker inte berätta hur jag tänkte eller vad jag ville förmedla med bilden men det vore roligt om ni som läser detta ville slänga in en kommentar och tala om vad bilden säger er. :)
 

Med lite färg så!

Har länge gått och fnulat på ifall man skulle ta och göra något åt den svarta, ganska gräsliga, tamburmajoren som stod i "gamla stugan" hos mina föräldrar. Kanske skulle den bli fin med lite färg? Jag tog hem den till lägenheten och insåg snabbt att en extra klädhängare i sovrummet inte var helt fel. Men så blev den ståeende där i veckor, full med kläder förvisso så den gjorde ju lite nytta för sig även då. Tills jag äntligen blev så trött på den fula svarta färgen, fick tummen ur och började sandpappra för fulla muggar. Då var frågan? skulle den bli vit eller skulle jag våga mig på att måla den i någon färgglad färg. Mina vänner på facebook peppade mig till att våga något annat än vitt så då fick det bli så.
 
Oj, vad glad jag är över att jag vågade!
 
Före:
Ursäkta brusiga mobilbilder men så får det bli idag.
 
Efter:
Så nöjd, så nöjd.

Ny förpackning - samma innehåll!

Det är här jag numera kommer hålla hus och skriva om mina pyssel- inredningsprojekt. Jag lämnar Massapyssel bakom mig och börjar på nytt här, med nytt namn, nytt utseende men kommer såklart att fortsätta skriva om det jag brinner för: att inreda, pyssla och gå på loppis. Det är tråkigt att inte de gammla inläggen följer med hit men man kan såklart alltid gå tillbaka och kika i arkivet där. Säkerligen kommer jag att visa upp mina bästa projekt jag gjort även här och jag har en hel del nytt att visa upp som jag har pysslat med under de tre första månaderna av 2013!
 
Jag är även en flitig användare av instagram, så följ gärna viktoriaolssons där! :)

Jag börjar med att bjuda på några instagrambilder från de senaste veckorna som varit.
 

Jag hoppas att ni vill följa med mig, även med denna blogg!
 
Puss och kram

Viktorias Hem-ligheter

En inredningstokig, pysselgalning, loppisfantast, crazy cat lady och obotlig temissbrukare som delar med sig av sina tankar och hem-ligheter. ;)

RSS 2.0